B-edustukselle ensimmäisestä kotipelistä jatkoaikatappio

04.10.2015

”Lähellä ei oo mukana…!”

Ensimmäinen kotiottelu divarissa on nyt takana. Vastassa oli jyväskyläläinen Happee. Molemmat joukkueet olivat ensimmäisellä kierroksella kokeneet selkeän tappion ja mittelivät nyt keskinäisestä paremmuudestaan.

Happee karkasi ensimmäisessä erässä jo 1-4 johtoon jotenkin saamattoman ja väkinäisen esityksemme jälkeen. Liekö ensimmäinen ottelu kotiyleisön edessä sitten tuonut lisäpaineita, mutta käynnistysvaikeudet olivat silmiinpistävät.

Toisessa erässä tahti jo muuttui ja erätauolle mennessä tilanne oli tasan 6-6. Kolmannen erän alussa onnistuimme pääsemään jo kahden maalin karkumatkalle, mutta niin vain naapuri hilasi itsensä väkisin tasoihin ja jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata vajaa neljä minuuttia kun kohtalokas pallonmenetys koitui turmioksemme ja peli päättyi vierasjoukkueen voittoon.

Voitto olisi keskimäärin aina mukavampi tulos kuin tappio. Varsinkin kun tämä koko peli oli ns. omissa käsissämme. Vaikka pelillisesti mentiin kovastikin eteenpäin edellisestä ottelusta tuli virheitä, pallonmenetyksiä ja vääriä ratkaisuja ihan turhaan silloinkin kun peli oli hyvin hallussamme. Ripaus malttia ja kärsivällisyyttä johtaa jatkossa varmasti myös valotaululla parempiin tuloksiin. Tilanteita saatiin kyllä luoduksi, mutta viimeistelyn tarkkuudessa on roimasti parantamisen varaa. Vastustajan maalivahdille kertyi 34 torjuntaa kun niitä omassa päässä oli vain 10. Ottamatta mitään pois jyväskyläläisten veräjänvartijalta oli laukaustemme laatu liian vaatimaton maalilukemia kerryttämään.

Ottelun parhaana Blackbirds-pelaajana palkittiin kolme maalia tehnyt Tuomas Koskinen. Iso vääryys ei olisi ollut yritteliään ja kaikki tilanteet loppuun pelanneen Oskar Luomankaan huomiointi (ensimmäisestä LaSB-pelistä taisi toimitukselta jäädä muuten mainitsematta vastaavat tunnustukset – parhaana palkittiin Jani Myllylä, asennepuolella taas Elias Lehtinen ansaitsee erityismaininnan). Maalivahti Mika Lehtolan torjuntaprosentti ei tässä pelissä mairittele, mutta ei myöskään kerro koko totuutta. Laukauksia tuli vähän, mutta ne olivat laadukkaita ja hyvistä paikoista.

Nyt ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Peli paranee ja kehittyy koko ajan. Ensi sunnuntaina vieraaksemme saapuu Karhut Porista . Tervetuloa taas paikan päälle kannustamaan kotijoukkuetta!