2-13 lukemat, voiko ottelu silti olla hyvä?

10.11.2014

Numerot kertovat oikeastaan koko pelin juonen. Pelin ennakkosuosikki oli selvä. Kukaan keneltä kysyin, ei suostunut veikkaamaan lopputulosta. Sen sijaan kaikista, ennen kaikkea pelaajista, huokui tekemisen meininki ja pelihuumori ottelun kynnyksellä. Kumpikin säilyi läpi pelin, mistä kertookin ottelun aikana vihelletyt kaksi rangaistusta. Kovasta väännöstä huolimatta peli säilyi siistinä loppuun asti.

Ennen peliä kävin kyselemässä pelaajien fiiliksiä, tunnelma oli pirteä ja luottavainen. Itse peli alkoi julmasti. Ensimmäiset viisi minuuttia näytti siltä, että mustarastaat eivät ole se aikainen lintu, eikä varsinkaan madon perässä.  Tästä osoituksena reilussa kahdessa minuutissa saavutettu 0-2 tappioasema. Erän päätteeksi lukemat olivat 0-4 ja toisen erän päätteeksi 0-10.

Oliko BBU sitten koko ottelun ajan kynnysmattona? Ei, taistelu oli hienoa, mutta tasoero näkyi. SSV:tä voisi luonnehtia saksan jalkapallomaajoukkueeksi, syötöt osuivat juuri nappiin ja kuviot olivat harjoiteltuja kuin Pekingin olympialaisten avausseremonia. Lisäksi liigassa pelin tempo on nopeampi, jonka takia BBU tuntui olevan hetkittäin myöhässä. Pelin ensimmäisen puolen tunnin kuva tuntui olevan se, että SSV rakentaa tilanteen oman pään kautta, vie pallon syvyyteen ja josta rohkeilla ja täsmällisillä syötöillä sahaa mustarastaiden puolustuksen auki. Tästä huolimatta kotijoukkue puolusti hyvin ja melkeinpä kurinalaisimmin mitä olen ikinä nähnyt, mutta valitettavasti se ei riittänyt.

Viimeisessä puolessa tunnissa tapahtui paljon. SSV oli nakutellut jo sellaiset lukemat, että ottelua olisi voinut pitää jo ratkaistuna. Tässä tilanteessa mustarastaat loivat höyhenensä ja pelasivat paikoin kotkien lailla. Toisen erän viimeiset minuutit näyttivät siltä, että viikinkien miekat ovat tylsymässä ja feenix lintu heittää lisää pökköä pesään. Näin ei käynyt, kiitos SSV:n taitavan puolustamisen. Maalintekoa pääsi vuoroin yrittämän monet BBU:n pelaajat. lopulta Jyri Laine lisää kierroksia koneeseen ja lähtee ensin jäähylle ja sieltä palattuaan rikkoo kuparisen Antti Högqvistin loistavasta syötöstä. Viimeisen kavennuksen tekee Tommi Kokkonen Eetu Sirkan esityöstä. Tästä huolimatta luvut ovat selvät 2-13 ja vierasjoukkueen pistemiehet Tuomas Nylander (3+1 Onnea), Miko Kailiala (2+1) toimivat illan kapellimestareina.

Pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Vaikka matsi olikin täysi tukkapölly, sitä oli viihdyttävä katsoa. Mustarastaat yrittivät parhaansa, missään vaiheessa peli ei näyttänyt turhautuneelta ja kaikissa tilanteissa koko joukkue veti sata lasissa. Toinen tärkeä elementti pelissä oli yleisön mukana olo. Paikalle oli saapunut 508 katsojaa joka on huikea määrä porukkaa, tämän lisäksi porukka kannusti omia vimmatusti jyrän alla olemisesta välittämättä. Peli jälkeen joukkueen kapteeni Teemu Liikanen fiilisteli yleisön mukana oloa aivan kybällä. Ottelun jälkeen pelaajat vaikuttivat letkeiltä vaikka totesivat 11 maalin eron olevan kaikkea muuta kuin mukava tulos pelille. Mutta tästä on hyvä jatkaa :)