Hämeenlinnassa olikin nukuttu viime yönä

14.11.2014

Steelersille oli jäänyt paljon hampaankoloon viime kaudesta, joten erittäin kipakkaa vastaanottoa tiedettiin odottaa Hämeen pimenevässä illassa. Kotijoukkue oli oppinut viime peleistä ja tehnyt lujasti töitä ja uskonut omaan tekemiseen. Tänään oli rypäleiden poiminnan aika. Ilmeisesti viime yöt oli nukuttu hyvin, sillä kotijoukkueen jalat liikkuivat liukkaasti. Tästä osoituksena vahva ensimmäisen erän alku, jonka johdosta Steelers siirtyi jo murskaavan tuntuiseen 7-0 johtoon, ennen kuin Antti ”pelastaja” Högqvist, astui parrasvaloihin ja siirsi pallon ensimmäisen kerran ohi Antti Järvisen. Erän loppuun Blackbirds vaihtaa rikki ammutun muurinsa Sami Nykäseen.

Toisen erän alussa Steelersin ylpeys Sami Saarinen heittää lisää tärpättiä kiukaalle ja siirtää kotijoukkueen 8-1 johtoon komean kuvion päätteeksi vain 43 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen tositoimiin palaa Jyri ”Tahmanäppien Painajainen” Laine, joka tykittää ensimmäisen delfiinin nuottaan ajassa 28:15. Jyri painaa seuraavan kerran pallon tolppien väliin Tommi Kokkosen komeasta syötöstä vain alle kaksi minuuttia tämän jälkeen Timo Johanssonin katsellessa nöyränä miehenä jäähypenkiltä. Näitä maaleja kaivettiin jo aiemmin, mutta vanha rouva lämpiää hitaasti. Kenties seuraavassa pelissä mannaa saadaan enemmän ja aiemmin.

Tämän jälkeen kotijoukkue ottaa suitset repien eron jälleen 11-3 Aleksanteri Ihalaisen, Iiro Nurmisen ja Nico Jonaesonin maaleilla, ennen kuin Joni Liikanen esittää taitavan ohjauksen Piipon kirurgin tarkasta syötöstä. Jonin veitsentarkasta työskentelystä ja nopeudesta on osoituksena se, että toimitsijat merkitsivät maalin Kokkosen Tommille, joka myös on käsittämätön mailataituri.

11-4 luvuilla kolmatta erää voi pitää kosmetiikkana ja kotijoukkueella on varaa nostaa jalkaa kaasulta. Tämä avaa mustanutuille mahdollisuuden tehdä muutaman byyren. Tämä savotta alkaa komealla karvauksella, josta saadusta tilanteesta Mikko Manninen pääsee lähettämään lavastaan perhosen joka leijailee kesäisesti kyyristyneen Järvisen ohi haaviin. Tämän jälkeen Jyri siirtää pallon kolmannen kerran maaliin, ennen kuin antaa kentän Tommi Kokkosen hallintaan. Sami Ruotsalainen hölmöilee itsensä jäähylle erän puolessa välissä. Tästä saadulla ylivoimalla Kokkonen hyödyntää Jyri Laineen tarjoileman tilan ja iskee pallon armottomasti nuottaan.

Nyt ollaan vain neljän maalin päässä ja aikaa on melkein seitsemän minuuttia. Ilo on kuitenkin lyhytaikaista, sillä kotijoukkue pääsee parilla läpiajolla kasvattamaan johtoaan. Tämä on ottelun viimeisen puoliskon kuva. Blackbirds hakee kavennusta vimmatusti ja riskillä. Karkuun päässyt kotijoukkue höllää kaasua ja repii eroa pistetaululla vastahyökkäyksillään. Tommi Kokkonen iskee mustarastaiden viimeisen maalin Eetu Sirkan syötöstä, mutta 13-8 muuttuu vielä 14-8 kun Timo Johansson iskee tyhjiin viimeisen kerran ajassa 58:21.

Ottelun lopputulos oli oikeutettu. Steelersillä on todella hyvä materiaali, joka antaa vastuksen mille tahansa divarin joukkueelle. Se lähti BBU:ta kohtaan oikealla asenteella ja oli kerta kaikkiaan tuoreempi.  Tällä kertaa pihlajanmarjat jäivät puuhun.  Hyvästä taistelusta mustarastaat antavat erityiskiitoksen kuudennelle kenttäpelaajalle, eli kyltymättömille faneilleen. He jaksoivat tukea omiaan ottelun loppuun asti kauhistuttavasta ottelun alusta huolimatta. Pelaajille tämä peli oli jälleen herätyskellon soitto, mutta nyt pitäisi lopettaa torkuttaminen.