Edarin viikkokuulumiset

09.02.2015

BBU on päässyt viettämään lähes kahden viikon pelitaukoa, joka on nyt puolivälissä. Viime viikonlopun 5-5 – tasatulosta voidaan pitää hyvänä hyppäyksenä omassa pelissä, sillä M-Team porskuttaa vakuuttavasti sarjan terävimmässä kärjessä. Seuraavalle viikonlopulle on kasattu varsinainen paketti. Ensin vastassa on sarjan kiistaton keisari Steelers ja sitten sarjan keskikastiin kuuluva Blue Fox.

Viimeisimpään matsiin on syytä olla tyytyväinen. Ainakin Teemu Liikanen on ”65 minuuttia kauden parasta peliä”, ukko kuvailee peliä lyhyesti. ”M-Team aina ollut haastava meille Ruskeasuolle ja onhan se hyvä joukkue.” Toteaa toinen seuralegenda Mikko Kivi.

Ottelun ensimmäisessä erässä Blackbirds pystyi ottamaan 1-2 johdon erän lopussa Joni Liikasen ja Mikko Piipon maaleilla. Toisessa erässä kotijoukkue kuitenkin kirii rinnalle ja ohi, mutta 4-3 tilanteesta pystytään nousemaan vielä 5-5 tilanteeseen viimeisessä erässä. Viimeisessä erässä kotijoukkueelle tarjotaan ylivoimaa, mutta se ei kykene hyödyntämään sitä. Samoin Jatkoerässä BBU:lle tarjotaan YV:tä mutta se ei tuota tulosta.

Hampaan koloon jäi ainakin tuomaripelin osalta hieman ” Tuomarit vei voiton parilla radikaalilla mokalla, mut hyvä peli meiltä. Oltais ansaittu 2 pinnaa”, toteaa lajin parissa pidempään puuhaillut herra. Joukkueesta hyviä suorituksia tekivät maalissa Niemi ja Jere rekilä, joka upotti pallon verkkoon kahdesti.

Näistä asetelmista on hyvä lähteä valmistautumaan seuraaviin otteluihin. Mielenkiintoista on se, onko kaksi viikkoa hyväksi blackbirdsin kehittyneelle peli-ilmeelle. Ainakin aikaa on hioa nyansseja, mutta katoaako oleellisin eli pelitatsi tässä kahdessa viikossa? Suuria muutoksia on tuskin odotettavissa,

Valmistautumisaikaa seuraaviin peleihin on kaksi viikkoa ja nyt ollaan sen puolivälissä. Peli-ilme on ollut viime peleissä hyvä, mutta häviäminen on tapahtunut sitten viimeisessä erässä tai toisessa erässä, mikäli kaveri on jo päästetty karkumatkalle. Siksi tauon aikana onkin tärkeä säilyttää vähintään nykyinen peli-ilme. Teemat treeneissä tulevat olemaan pelillisiä tuumii Telli. ” Varmaan käydään erikoistilanteita läpi”, hän lisää. Tässä onkin hyvä pointti, sillä Mustanuttujen ylivoimapeli on ollut tehotonta, vaikka paikkoja on ollut tarjolla.

Alkava viikko treenataan vielä kovaa, ennen kuin saadaan vastaan kaksi kovaa luuta Steelers ja Blue Fox. Näihin otteluihin palaamme myöhemmin, nyt on aika keskittyä reeneihin.