Esittelyssä toiminnanjohtaja Erkki Enström

07.09.2016

Erkki_Enstrom.jpg

Blackbirds United aloittaa uuden juttusarjan, jossa esitellään seuran toimihenkilöitä. Tavoite on saada mahtavaa työtä lasten ja nuorten liikunnan parissa toimivien henkilöiden kasvot esiin ja tutuiksi seuran jäsenille. Ensimmäinen esiteltävä toimihenkilö on seuran toiminnanjohtaja Erkki Enström.

Vantaalla nelilapsisen perheensä kanssa asustava Enström palkattiin seuran toiminnanjohtajaksi syksyllä 2015. 49-vuotiaalla Erkillä on salibandytaustaa kunnioitettavat 32 vuotta, joten mies on nähnyt lajin kasvun ihan sen syntysijoilta saakka.

– Ensimmäinen kosketukseni lajiin tapahtui, kun päätin ruveta luokkakavereiden kanssa pelaamaan sählyä ja perustimme seuran nimeltä KoSSU, eli Korson seudun sählyurheilijat. KoSSU pelaa edelleen miesten 5. Divisioonassa, Erkki kertoo taustaansa.

Enström on toiminut salibandyseuroissa aina puuhamiehen roolissa, mutta Blackbirdsin toiminnanjohtajan paikka on Erkin ensimmäinen työpaikka salibandyn saralla. Hänellä on pitkä tausta tuotantopäällikön töistä, mutta 17 vuoden jälkeen intohimo niihin alkoi hiipua. Enström halusi tehdä töitä, joista hän todella nauttii ja päätti irtisanoutua tuotantopäällikön töistä.

Erkkiä kiinnosti erityisesti ryhtyä salibandyhalliyrittäjäksi ja hän etsikin sopivaa kiinteistöä Järvenpäästä ja Keravalta. Halliasioista hän oli myös yhteydessä Blackbirdsiin, jossa edellinen toiminnanjohtaja oli irtisanoutunut tehtävistään ja uutta etsittiin. Paikkaa päätettiin tarjota suoraan Enströmille, jolle oli helppo päätös tarttua haasteeseen.

Tällä hetkellä Enström on toiminut seurassa noin vuoden verran. Kun Erkki astui puikkoihin, oli seuran taloustilanne tiukilla. Tilanteessa on edelleen parannettavaa, mutta suunta on selkeästi ylöspäin. Resursseja riittää harkittuihin ja tarpeellisiin investointeihin. Tästä esimerkkinä toisen kentän rakentaminen Klondykeen, jonka kustannukset ovat 60 000 euron tietämillä.

Miehen työpäivät ovat vaihtelevia, mutta töitä riittää runsaasti. Päivät ovat erilaisia, välillä työpäivät ovat iltapainotteisia ja toisinaan palavereja on myös aamupäivisin. Erkin asenne on että hän on seuran käytettävissä aina kun on tarve.

 – Työsopimuksessani on määritelty kaksi juttua. Toinen niistä on seuran hallinnon junailu, eli kaikenlaiset paperityöt, esimerkiksi seuran sisäinen tiedottaminen ja joukkueiden ilmoittaminen sarjaan.

 – Toinen työ on seuran kerhojen vetäminen. Totuus on kuitenkin se että kun olen seuran ainoana palkallinen työntekijä, työtehtäviä riittää runsaasti laidasta laitaan. Työnkuvaan kuuluu siis kaikki mitä salibandyseuran toimintaan kuuluu, Enström sanailee.

Seuran tulevaisuuden prioriteetti numero yksi on saada olosuhteet kuntoon, jotta seura voi ottaa askelia eteenpäin.

 – Toisen kentän myötä tilanne on tällä hetkellä jo aika hyvä, mutta ihannetilanteessa oltaisiin omassa hallissa kolmen vuoden kuluttua. Uskon että seura on silloin virkeässä tilassa jossa junioripuoli on erityisen hyvin hanskassa, hän kertoo.

 

TÄTÄ ET EHKÄ TIENNYT ERKISTÄ:

Enströmin paras muisto salibandyn parista liittyy otteluun Hollannin maajoukkuetta vastaan.

– 2004 joulukuussa kun asuttiin perheen kanssa Hollannissa töitteni takia, haastoin Hollannin maajoukkueen peliin omaa seurajoukkuettani KoSSUa vastaan. Ottelu pelattiin Hollannissa ja KoSSU voitti ottelun 5-2. Unohtumattomia muistoja, Erkki muistelee.

 

24.04.2024Blackbirds hakee harrastekoordinaattoria
10.04.2024Tyttösäbäkerhossa maksuttomat kokeilut kevään ajan!
08.04.2024P16 & P17 edustusjoukkueiden avoimet harjoitukset
28.03.2024Blackbirds perustaa uuden joukkueen T18-ikäluokkaan
25.03.2024Blackbirdsin suositut kesäleirien ilmoittatuminen on avattu!
22.03.2024Blackbirdsin tyttö- ja naisjoukkueiden näkymät ensi kaudelle 2024-25
05.03.2024Miehet kohti pudotuspelejä!
04.03.2024Blackbirds jäätelökioski tulee taas - kesätyöhaku on nyt auki!
03.03.2024Blackbirds ja Jokelan Kisa yhteistyöhön P16- ja P17 ikäluokissa
30.01.2024OP Uusimaa ja Blackbirds aloittivat yhteistyön

Siirry arkistoon »