Aika: 19.10.2014
Paikka: Esport Arena
Sarja: SBL Kilpasarja

Oilersin 04-poikien joukkue järjesti Blackbirds-faneille hikisen iltapuhteen. Varmasti pojillekin hiki tuli, mutta katsomossa tarvittiin nitroja...

Peli oli alkuun hyvin Rastaiden hallussa, vaikka Oilers muutamaan otteeseen väläytteli nopeuttaan. Heidän taktiikkansa perustui yhden hyökkääjän kärkkymiseen, ja milloin karvauksemme petti, silloin oli vaarallinen tilanne usein käsillä. Kun pallo saatiin kärkimiehelle, olivat kaksi muuta hyökkääjää salamana mukana ja ylioimahyökkäys tosiasia. Pääsimme kuitenkin mukavasti jo 3-0 -johtoon, ennenkuin nopeat Oilers-pojat puhkoivat puolustuksemme ja osoittivat laukaisutaitonsa. Hyvä liike ja tasokkaat kaukolaukaukset kavensivat tilanteen hetkessä 3-2:een ekan erän lopuksi.

Toinen erä alkoi Blackbirdsin osalta mukavasti puolustajan vedon upotessa verkkoon jo 18 sekunnin kohdalla. Sen jälkeenkin saimme paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ei vain onnistunut sitten millään. Oilers puolestaan pääsi satunnaisiin vastahyökkäyksiin ja rankaisi niistä kovalla prosentilla. Peli oli erän puolivälissä tasan, kun hyökkääjämme oli otettava jäähy estääkseen vastustajan pääsy maalintekoon. Hienosti vastustaja käytti tarjotun ylivoimatilanteen ja siirtyi jo johtoon. Poikamme jäivät liian usein toiseksi kaksinkamppailutilanteissa, samoin pomppupallot tahtoivat jäädä naapurin lapaan. Onneksi kaivattu 5-5 -tasoitus syntyi toisen erän loppupuolella, ja kolmanteen erään lähdettiin puhtaalta pöydältä.

Kolmas erä jatkui samaan malliin. Blackbirds teki maalin, Oilers kuittasi. Sitten pääsimme jo hieman tilanteen herraksi ja 8-6 -johtoon. Kaukalon laidalla ei voinut kuitenkaan henkäistä helpotuksesta, sillä Oilers osoitti jatkuvasti vaarallisuutensa ja onnistuikin vielä ajassa 12:26 värkkäämään kavennusmaalin mainiosta läpisyötöstä. Lopun Oilers pelasi ilman maalivahtia, mutta onneksemme tuloksetta. Tiukka taisto ja niukka, mutta oikeutettu voitto. Sarjataival jatkuu puhtaalla pelillä. Hyvä Blackbirds!