D2-Pojat (03) - Blackbirds 04 (7 - 9)

Aika: 9.12.2014
Paikka: Klondyke
Sarja: Harjoituspelit

Ottelun kokoonpanomme eli viime hetkiin saakka ja varsinkin puolustajista oli ankara pula. Toinen ketju oli kilpajoukkueesta, toinen haastajista koostuva ja puolustajana jopa ensikertalainen. Tarkoitus oli alunperin peluuttaa kokeeksi haastajajoukkueen ykkösnyrkkiä kokonaisuutena, ja katsoa kuinka taso kestää vertailussa nuoria mutta nopeita kilpasarjan pelureita vastaa. Valitettavasti ei tuotakaan kenttää saatu ihan kokonaisena kaukaloon, mutta pelaamaan kuitenkin päästiin.

Alkuun vaikutti ettää vuoden ikäero on sittenkin ratkaiseva, ja peli pysyi mukavasti hallussamme. Kaksi ekaa erää mentiin pääsääntöisesti -03:ten tahtiin. Nuoret käänsivät kyllä välillä pelin todella nopeasti päätyymme, mutta laadukkaat maalipaikat olivat lopulta aika vähissä. Meidänkin poikamme tuhlailivat jonkin verran hyviä tekopaikkoja, mutta järjestelivät myös tukun hienoja kuvioita, joista verkko heilahti. Tokan erän loppupuolella tilanne oli jo 5-2 meille. Mutta sitten alkoi lepsu peliasenne näkyä. Kun pallo menetettiin, ei sitä viitsitty taistella takaisin. Juoksemisen sijaan moni hyökkääjä tyytyi hölköttelemään pallon vieneen vastustajan perässä. Niinpä nuoremmat sitten kirivät eron kiinni erätauolle mennessä mm. rangaistuslaukauksen avittamana. Ja kolmannessa erässä ei kaukalossa ollut oikeastaan kuin yksi joukkue: nollanelkut. Löysä asenne, lepsu puolustusote ja hetkittäin päätön kaahotus kostautui pahan kerran, kun vastustaja sai kunnon peli-innon päälle. Erän lopulla tilanne oli pahimmillaan jo 6-9, kunnes viimeisellä minuutilla saimme hieman kaunisteltua numeroita.