Pyysing ratkoi kärkikamppailun Mustarastaille

19.02.2018

Miesten edustusjoukkue otti tärkeän voiton viime perjantain kärkiottelusta SB Vantaata vastaan. Ottelu päättyi 4-9 Mustarastaille ja oli samalla kauden ensimmäinen kotitappio SB Vantaalle. Ottelun ehdoton hahmo oli maalipörssissä kohinalla noussut Petri "Pyssy" Pyysing, joka viimeisteli peräti 7 osumaa.

SB Vantaa tarjoaa myös ottelusta maalikoosteen!

Ottelu alkoi täysin vierasjoukkueen suunnitelman mukaan. SB Vantaa yritti tappaa tempoa seisten jopa välillä omassa päässään paikoillaan, mutta Mustarastaat käänsivät monesti vaarallisesti vastahyökkäykseen ja olivat tehokkaita. Erän molemmista maaleista vastasi Pyysing kahdella lähes identtisellä osumallaan. Ottelun ensimmäistä erää kuvaa myös hyvin maalivahtien torjunnat: SB Vantaan Aleksi Paakkari 3, Tero Kuusinen 4.

Toisen erän alussa molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa. SB Vantaa ei omien ylivoimiensa aikana onnistunut, mutta Mustarastaiden toinen ylivoima tuotti tulosta kun Pyysing laukoi viivasta ohi Paakkarin. Erän lopussa nähtiin vielä kolme osumaa kun ensin Vantaa kavensi, hieman myöhemmin Pyysing teki maaliviivalta yhden lisää ja erän loppuun Vantaa taisteli taukolukemiksi 2-4.

Kolmanteen erään SB Vantaa tiivisti peluutustaan ja muutti tempoa aktiivisemmaksi. Tämä avasi myös peliä molempiin suuntiin ja maalipaikkoja alkoi syntyä molemmille joukkueille. Huomattavasti tehokkaampi joukkue oli kuitenkin vierailijat: ensin Teemu Liikanen laukoi puolesta kentästä maaliin ja hieman myöhemmin Lauri Kupiainen nousi laidalta ja laukoi Mustarastasuransa ensimmäisen maalin. Seuraavat kaksi maalia syntyi jälleen Pyysingin toimesta, aluksi siirretyn rangaistuksen aikana ja vain reilu minuutti tämän perään rangaistuslaukauksesta. Ottelun lopussa Vantaa kaunisteli lukemia kahdella maalilla pelatessaan ilman maalivahtia, mutta viimeisen maalin viimeisteli kuitenkin ottelun hahmo: Petri Pyysing.

Näin Mustarastaille tärkeä vierasvoitto ja 3 pisteen etumatka loppukauden tiukkaan nousukarsintataisteluun.

Seuraavan ottelunsa Mustarastaslauma pelaa sunnuntaina 25.2. Loiske Kingsiä vastaan Esport Areenalla.