Edustukselle voitto kotiavauksesta

14.10.2019

Miesten edustus avasi pistetilinsä tämän kauden kakkosdivarissa, LoSB:in kaaduttua Kurkelassa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää Blackbirdsillä oli vaikeuksia avata lohjalaisten tiivistä puolustuspakettia ja vieraat olivat vaarallisia omissa vastahyökkäyksissään. Maalipaikoille kotijoukkue pääsi, mutta vierailijoiden nuori maalivahti Jimi Hyvärinen nollasi kotijoukkueen yritykset kylmän viileästi. Kotijoukkueen urakkaa ei helpottanut LoSB:in onnistuessa ensimmäisessä ja toisessa erässä kertalleen. Toisen erän maali merkittiin Blackbirdsin omaksi maaliksi, kun pallo kimposi edustuksen Markku Hännisen jalasta ohi Sami Nykäsen. Näin viimeiseen erään edustus lähti kahden maalin takamatkalta.

Kolmas erä oli lauantaina edustuksen paras erä, aivan samaan tapaan kuin viikko sitten tappiollisessa Hawks-ottelussa. Joukkue vyörytti vahvasti tilanteita lohjalaisten päätyyn, vierasjoukkueen keskittyessä yksittäisiin vastaiskuihin. Ajassa 47:35 Eetu Sirkka sai pallon keskialueella, syötti pelivälineen kulmaan Vesa Engblomille, joka palautti välittömästi pallon Sirkalle maalin eteen. Sirkka laukoi pallon tarkasti maalin takakulmaan ja vapautti jo hieman turhautuneen kotijoukkueen piinasta. Hurmos jatkui ajassa 53:56, kun Teemu Timosen laukauksen jälkeen pallo ajautui maalin taakse Teemu Maliselle. Maalivahti Hyvärisen oltua kentän pinnassa, Malinen ajoi röyhkeästi maalin kulmalle ja pääsi pyöräyttämään pallon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Varsinaisella peliajalla ei lisää maaleja nähty ja jatkoajalla lähdettiin lukemista 2-2. Viiden minuutin jatkoajalla molemmat hakivat aktiivisesti ratkaisua, mutta maalit jäivät uupumaan. Näin siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkareissa kotijoukkueelta onnistuivat varsinaisen peliajan maalintekijät Eetu Sirkka ja Teemu Malinen. Vieraista ainoana onnistui Rasmus Lepistö komeiden veivauksien jälkeen. Näin kotijoukkue Blackbirdsille ottelusta kaksi pistettä ja LoSB:ille yksi piste.

Blackbirds jatkaa otteluitaan ensi viikon tiistaina 22.10, kun Suomen Cupissa vastaan asettuu Vihdin salisudet. Ottelu Vihdissä alkaa klo 19:00. Blackbirdsin seuraava kakkosdivarin kotiottelu on perjantaina 1.11 klo 19:00 Kurkelan koululla, kun vastaan asettuu vanha tuttu paikallisvastus PSS Porvoosta.