Kahden voiton viikonloppu

04.11.2019

Blackbirds nappasi viikonlopun molemmista peleistä maukkaat voitot.

Perjantaina kakkosdivarin ottelu PSS:ää vastaan oli tasainen. Blackbirds johti ottelun puolivälissä lukemin 2-0. Vesa Engblom tykitti avauserässä pallon yläkulmaan ja Mikko Mannisen raketti osui maaliin ajassa 30:55. Omat paikkansa tuhlannu ensimmäisellä puoliskolla tuhlannut PSS sai maalinsa ajassa 34:55, kun Konsta Kareinen osui tarkalla laukauksella lähivaparin jälkeen.

Kolmas erä oli tapahtumarikas. Maaleja naputeltiin lähes tasatahtiin. Kun 60min oli takana, Blackbirds juhli voittoa lukemin 6-4. Kolmannen erän maaleista vastasivat kotijoukkueelta Teemu Malinen kahdesti, Mikko Urataipale, Lauri Kupiainen. Vieraista osumat kirjauttivat Miro Anttila, Teemu Färlin ja Casper Carlsson. Näin tärkeät kolme pistettä Blackbirdsille.

Sunnuntaina iltapäivällä oli divariseura Loviisan Torin vuoro tulla yrittämään Blackbirdsin nujertamista. Ottelussa oli panoksena paikka Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle.

Blackbirds sai peliin kirjaimellisesti lentävän lähdön, kun hyökkääjänä pelannut Mikko Manninen tuuletti lentokonetuuletuksella seitsemännellä peliminuutilla johtomaalia. Maali jäi ensimmäisen, vartin pituisen erän ainoaksi.

Toisessa erässä Blackbirds jatkoi uhrautuvaa puolustamista ja taistelua. Kotijoukkueen tehohetki osui heti toisen erän alkuun, kun Lauri Kupiainen ja Marko Andersson kumpainenkin ohittivat Torin maalivahti Henri Haapaniemen. Blackbirds kolmanteen erään kolmen maalin etumatkalta.

Ottelun kolmas erä ei ollut pelin kuvalta juurikaan erilainen. Kotijoukkue puolusti tiivisti Loviisa Torin pyörittäessä palloa kaukana Sami Nykäsen maalista. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun edustuksen kapteeni Antti Högqvist onnistui kahdesti maalinteossa alivoimalla aivan ottelun lopussa. Loppulukemat 5-0 ja edustuksen maali pysyi puhtaana kiitos uhrautuvien kenttäpelaajien ja takuuvarman maalivahti Sami Nykäsen ansiosta.

Blackbirds siis jatkoon Cupissa ja vieraaksi seuraavaksi Kurkelaan saapuu liigaseura Indians Espoosta. Ottelu pelataan 28.11. klo. 19:30.

Seuraava kakkosdivarin ottelu on tänä perjantaina 8.11. Espoossa, kun Blackbirds kohtaa SBS Kingsin klo 19:30.