Markus Rantala jatkosopimukseen miesten edustuksen päävalmentajana

28.03.2022

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Markus Rantala jatkaa myös tulevalla kaudelle 1+1 vuoden sopimuksella. Mukaan valmennusryhmään liittyy seuran valmennuspäällikkö Erik Frilund. Valmennusryhmää on tarkoitus täydentää vielä kolmannella valmentajalla, johon on haku käynnissä.

Toimitus tavoitti Markuksen ja kyseli tunnelmia sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Moro Markus ja onnittelut jatkodiilistä! Ensimmäinen kausi takana edustuksen päävalmentajana. Millainen hyppäys juniorivalmentamisesta oli aikuisten sarjoihin?

Hyppy uuden pariin oli erittäin antoisa ja opettavainen, mutta kuitenkin aikahyvin sellainen, niinkuin osasin odottaakkin. Lisäksi vastaanotto Keravalle ja joukkueessa oli erinomainen, joten oli helppo hypätä mukaan.

Mikä yllätti Suomi-sarjassa ja miten kuvailisit joukkueen mennyttä kautta pelillisesti?

Suomisarjan taso oli mielestäni muutamia yksittäisiä otteluita lukuunottamatta varsin tasainen. Hyviä otteluita saatiin paljon ja edustuksen kausi oli nousujohteinen. Lähtökohdat pitkän koronasulun jälkeen eivät olleet kenellekkään varmasti helpot, mutta alun pienen kangertelun jälkeen saatiin hyvin omasta tasosta kiinni ja pystyttiin pelaamaan hyvää salibandya.
Pelillisesti joukkue meni valmennuksen haluamaan suuntaan ja siitä on erittäin hyvä jatkaa tutussa ympäristössä kohti uutta kautta.

Pelaajasopimuksia aletaan julkaisemaan lähipäivinä, mutta millainen joukkue ensi kaudeksi on muodostumassa?

Tulevan kauden joukkueessa tulee näillä näkymin olemaan sopivasti nuoruutta ja sopivasti kokemusta. Toivonmukaan paluumuttajia tullaan myös näkemään ja ehkä joku vanha edarilainen saattaa vielä kaivella vintiltäkin pelikamojaan esiin. Omien junioreiden saaminen miesten edustusjoukkueeseen on myös isossa roolissa meidän pelaajapolulla ja näin viedään nuoria myös isosti eteenpäin.

Mitkä näet tulevaisuudessa Blackbirdsin edustusjoukkueen vahvuuksiksi?

Yksi selkeä kivijalka toiminnalle on seuran panostus edustusjoukkueeseenkin, mikä ainakin itselle on näkynyt hyvin. Isona vahvuutena näen myös yhteisen halun joukkueessa viedä toiminnan laatua eteenpäin ja nostaa joka vuosi tasoa tekemisessä ja toiminnassa. Tätäkautta pääsemme jatkossakin nousujohteiseen kehitykseen myös pelikentillä. Toiminta menee kokoajan eteenpäin ja jokupäivä pääsarjaan nouseminen on realistista.

13.05.2022Supersuosittujen Blackbirds kesäleirien ilmoittautumiset on avoinna!
05.05.2022Uusi joukkue 2015-syntyneille
25.04.2022Keski-Uudenmaan Aktiasäätiötä 1000 euron lahjoitus Blackbirdsin vähävaraisten tukistipendeihin
07.04.2022Virtaako suonissasi Blackbirds-verta? Luovuta sitä muillekin!
05.04.20223 pelaajaa Blackbirdsistä U17-maajoukkueeseen
29.03.2022Ratkaiseva SM-puolivälierä Keravalla tiistaina 29.3. klo 19!
28.03.2022Markus Rantala jatkosopimukseen miesten edustuksen päävalmentajana
23.03.2022Blackbirds perustaa uuden 2007-syntyneiden edustusjoukkueen
20.03.2022Blackbirds tyttösäbäpäivä järjestetään 9.4.2022 Kurkelassa
14.03.2022Erik Frilund Blackbirdsin valmennuspäälliköksi

Siirry arkistoon »