ÅIF II vs Blackbirds Suomen Cupissa huomenna! Haastattelussa legendaariset Mikot, Piippo ja Manninen!

10.10.2022

Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu pelataan huomenna Ingman Arenalla Sipoossa. Blackbirds aloittaa cup-urakkansa kohtaamalla ÅIF II:sen klo 19:30 alkavassa ottelussa.

Sipoolaisten riveissä pelaa keravalaisille hyvin tuttu mies, Mikko Piippo. Legendan aseman Keravalla saavuttanut pelimies pelasi mustarastaissa 2012-2015 välisen ajan, keräten 77:ssä ottelussa muhkeat 63+106=169 tehopistettä. Haastattelimme Piippoa tämän kotitiluksilla Sipoon uljaissa maisemissa.

Morjes Mikko! Minkälaista ottelua odotat huomisesta?
"Jos nyt pystytään roikkumaan mukana, niin se olisi jo kova juttu. Fakta on se, että keravalaiset treenaavat fysiikkavalmentaja Esan ja muun valmennuksen johdolla kuin ammattilaiset ja me taas, noh ei ihan niin kovaa. Jos pelattaisiin paras seitsemästä, niin keravalaiset menisi saravarmasti jatkoon. Nyt kerrasta poikki, niin voi tapahtua jätskihallin jytky."

Miltä tuntuu ajatus pelata kavereita ja entistä seuraa vastaan?
"Vähän sekavat fiilikset lähteä pelaamaan. Vaikka olenkin nykyään sipoolainen, niin tulee seurattua tarkasti rastaiden pelejä. Törkeän nättiä pelata kavereita vastaan, eritoten Liikasen Jonin kohtaamista odotan todella paljon, jos nyt uskaltautuu pelille. Kokkosen kanssa saadaan varmaan vääntää kulmissa, mutta se ei aiheuta suurta pelkoa ainakaan minulle. :)

Mitä terveisiä haluaisit lähettää Blackbirdsin suuntaan?
"
Tulkaahan sieltä Keravalta jätskihalliin vierailulle, hyvä peli tiedossa. Jorelle nitroja mukaan."

Sometoimitus tavoitti myös toisen Mikon ja legendan miesten edustuksen riveistä. 186 ottelua (91+34)  Blackbirds-paidassa edustanut Mikko Manninen kertoi ajatuksiaan mm. pelaamisesta ja Cup-urakan alkamisesta.

Moikka Mikko! Sinulla on jo pitkä taival ja ura pelaajana takana, mikä sai sinut jatkamaan pelaamista mustarastaissa?
"Pääasiassa siitä syystä, että pelaaminen on edelleen niin valtavan hauskaa! Hyvähenkisessä jengissä on mukavaa olla mukana ja kun treenaaminen vielä maistuu, on sekin puoli hauskaa. Näin nuorien kanssa kun pyörii, tuntee olonsa normaalia nuoremmaksi, ei tosin aina. Välillä tuntuu jo aika vanhalta...

Kuinka alkukausi on sujunut henkilökohtaisesti ja joukkueen näkökulmasta?
"Joukkueella kulkee mikä on hienoa! Sunnuntain jatkoaikatappio kirvelee edelleen, mutta isossa kuvassa on ollut tosi hyvää tekemistä.

Oma tekeminen on ollut vaikeaa. Toukokuussa tullut jalkavamma vaivaa vähän vieläkin, enkä ole saanut omaa tekemistä sille tasolle, jolla pitäisi olla. Sitä kautta myös oma rooli on ollut vielä aika pieni. Jalka parempaan kuntoon ja muutama onnistuminen alle, niin varmasti tuntuu sitten paremmalle."

Onko sinulla vielä jotain tavoitteita salibandyn-pelaajana?
"Isona tavoitteena on aina ollut olla mukana nostamassa Bläkärit takaisin divariin. Ne pelit oli niin hauskoja, varsinkin kokemuksina, että haluaisin nuorten saavan niitä kokemuksia myös. Toki Suomisarja on jo hyvä alku tähän. Tällä kaudella tämä tuntuu täysin mahdolliselta tällä jengillä.

Toinen iso tavoite on nauttia tästä lajista ja se onnistuu parhaiten, kun pääsee käynnistelemään lentokonetta Kurkelan kirkkaissa valoissa. Isäksi tulemisen jälkeen on todella tärkeää nykyään, että lapset näkevät kun pelaan ja onnistun. Vielä on jäänyt lentokone hangaariin, mutta unelmana olisi tehdä ratkaiseva osuma divarinousulle. Se lento kestää sitten kauan!"

Huomenna cup-taival käynnistyy Sipoossa. Vastaan asettu toinen Blackbirds-legenda Mikko Piippo ja ÅIF II. Mitä ajatuksia nro 98:n ja huomisen vastustajan kohtaamisesta?

"Piippo ja ÅIF. Hyi, mikä yhdistelmä! Minulle Mikko on hyvä kaveri ja aina hauska nähdä, mutta jos osutaan samaan kulmapalloon, niin ei siinä väistellä. Mikko on Keravan salibandyn ikoni, jos ei jopa legenda. On ollut hauskaa pelata vuosia samassa jengissä niin salibandya ja futistakin. Huomenna, kun tuomarit viheltävät pilliin, se jää kuitenkin hetkeksi. Pelin jälkeen heitetään sitten femmat. Jos ei ole puhunut itseään suihkuun sitä ennen. Haiskahtaa vähän Piipon ylilyönnille!

Huomenna selviää kumpi Mikoista hymyilee leveämmin pelin jälkeen ja kumman joukkue jatkaa Suomen Cupissa seuraavilla kierroksilla... 

15.03.2023Blackbirds perustaa kesäksi jäätelökioskin Keravalle - kesätyöhaku on nyt auki!
10.01.2023Kevääksi uusi harrastus? Tule Blackbirdsiin pelaamaan salibandyä!
27.02.2023Blackbirdsin suositut kesäleirit tulevat taas!
27.02.2023Blackbirdsin valmentajahaku on auki
16.01.2023Blackbirds kerhot käynnistyvät jälleen tammikuun alussa!
12.01.2023Blackbirds podcast
23.11.2022Blackbirds Friday 25.11! Miesten edustuksen kotipeliin Kosken Dynamoa vastaan kaksi lippua yhden hinnalla! Ottelun ennakko ja Teemu Timosen haastattelu!
10.10.2022ÅIF II vs Blackbirds Suomen Cupissa huomenna! Haastattelussa legendaariset Mikot, Piippo ja Manninen!
23.09.2022Naisten edustuksen valmentajien mietteitä kauden käynnistyessä
17.09.2022Kerho-ohjaajaksi Blackbirdsiin

Siirry arkistoon »