SBS Kings parempi viikonloppuna

23.10.2018

Miesten edustus kohtasi viikonloppuna SBS Kingsin kahdesti kun perjantaina pelattiin sarjaottelu vieraissa ja lauantaina Suomen Cuppia Kurkelassa. Ennakkoon molemmat ottelut tiedettiin haastaviksi, kun sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutunut Kings oli saanut useamman kovan vahvistuksen liigasta ja Edustus kärsi useamman avainpelaajan loukkaantumisesta.

Perjantaina Kings aloitti todella tehokkaasti ykköskenttänsä voimin karvaten korkealta ja viimeistellen tehokkaasti pallonriistojen jälkeen. Ensimmäinen erä 4-0 kotijoukkueelle ja Mustarastaiden paikat hyvin vähissä. Erätauolla meno saatiin muutettua täysin ja vaikka Kings teki erän ensimmäisen maalin käynnistyi Mustarastaiden kiri hyvin ja kahden erän jälkeen lukemat 5-3. Sama meno jatkui viimeiseen erään ja Joni Liikanen toi 49:01 Edarin jo maalinpäähän 6-5 tilanteeseen. Tätä pidemmäksi kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Kingsin ykkönen kaunisteli loppuminuuteilla päätöslukemiksi 8-5. Huomioitavaa oli kotijoukkueen ykköskentällisen vahva esitys ja se teki peräti 7 kotijoukkueen maaleista.

Lauantaille tarjottiin hyvää revanssin paikkaa, mutta peli eteni hyvin perjantain kaltaisesti ja myös nyt Kings parempi lukemin 5-8. Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen 14. minuutille asti, jolloin pallonkamppailutilanteessa Mustarasteiden Joni Liikanen törmäsi Kings pelaajaan ja osui samalla tämän päähän. Tästä tuomittiin 5+20 minuutin jäähy ja Kings ylivoima takoi peräti 3 osumaa erän loppuun. Jälleen ensimmäinen erä 0-4 Kingsille. Toiseen erään Mustarastaat lähtivät jälleen käynnistelemään kiriään. Tilanne näytti aluksi pahalta kun Kings iski kahdesti ja lukemat olivat jo 0-6, mutta erän loppua kohden hallinta siirtyi kotijoukkueelle ja taukolukemiksi saatiin kavennettua 3-6. Hyvä kiri jatkui viimeisessä erässä ja Vesa Engblom toi kotijoukkueen jo maalin päähän ajassa 49:43. Tällä kertaa kiri kuitenkin katkesi ajassa 53:36, jolloin Petri Pyysing rikkoi karvatessaan Kings puolustajaa ja sai 5 minuutin jäähyn. Ylivoimalla Kings kaunisteli päätöslukemiksi jälleen 5-8.

Edarin ottelut jatkuvat lauantaina, kun Mustarastaat matkustavat Campoon HIFK:n vieraaksi.