D2-Pojat (03) - Tapanilan Erä (4 - 7)

Aika: 17.9.2014
Paikka: Mosahalli Tapanila
Sarja: Harjoituspelit

Viime kaudelta tuttu vastus, Tapanilan Erä, isännöi täysimittaisen harjoitusottelun, jossa kokeiltiin laajempaa kokoonpanoa. Tarkoitus oli vetää peli täydellä kolmella kentällisellä, mutta pari poisjääntiä kutisti remmin kolmeen ketjuun ja kahteen pakkipariin. Jostain syystä myös taistelutahto loisti poissaolollaan, olisko jäänyt sunnuntaina Otahallille? Kovin ponnetonta oli Rastaanpoikien taaperrus ottelun alkupuolella. Ensimmäisen erän jälkeen taululla seisoi isäntien johtolukemat 3-0, jotka olivat täysin oikeutetut. Vaikutti siltä, että pojat jotka eivät ole vielä sisäistäneet uutta pelitapaa, joutuivat kovasti pohtimaan mitä kentällä tulisi tehdä. Ja siinä miettiessä tulikin sitten kiire ja vastustajan ollessa niskassa ratkaisut menivät sähläämiseksi tai jäivät kokonaan tekemättä.

Erä pyrki avaamaan puolustuksemme pitkillä syötöillä pakkiemme väliin, ja aika monta osumaa tällä taktiikalla syntyikin. Monesti mokke ehti ensimmäisen vedon eteen, mutta kun palloa ei saatu siivottua väljemmille vesille, hoiteli vastustaja riparin verkon perille. Rastaspäädyssä Erä ei karvannut kovin voimakkaasti, vaan meidän poikiemme saadessa pallon selkeästi haltuun, he peruuttivat asemiin omalle kenttäpuoliskolleen. Tätä lukkoa Rastaat eivät tahtoneet saada avattua, koska peli meni kävelyksi heti kun paine helpotti.

4-0 -osuma syntyi ottelun puolivälissä, vieläpä komealla ilmaveivillä maalin nurkalta, ennen kuin Rastaat saivat maalitilin viimein auki. Vasta nyt alkoi pelihuumori löytyä ja vaihtopenkiltä kuulua kannustusta. Muutamia hyviä syöttökuvioita ja yksilösuorituksia nähtiin, ja kolmannen erän puoliväliin mennessä tilanne oli jo tasan 4-4! Valitettavasti hyvä ote lopahti siihen, ja kun Erä pääsi hetken kuluttua tekemään johtomaalin, loppuivat konstit ja yritys kesken. Erä onnistui vielä kahdesti ja otti lopulta voiton selvin numeroin.